____
____
 
 
 

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

 
 
 
 
  Welkom > Producten > Isotec ELYPAN > Plaatsing    
       
 
 
 
 
     
Thermisch uitstekend isolerend  
Geen koudebruggen, geen verzakkingen  
Snelle en eenvoudige plaatsing  
30 jaar kwaliteit en CE-markering  
Ononderbroken isolatieschild  
Lichte panelen, veilig en economisch  
Volgens alle vereisten voor premies  
Onderdaks en bovendaks toepasbaar  
     
 
 
 
 

Isolatiepanelen dak – PUR dakisolatie | Isotec® Elypan

 
 

De Elypan dakisolatie wordt in 2 rijen aangebracht op de verticale onderstructuur. Hierna komt het ademend onderdak over de panelen. Vervolgens schroeft men de isolatiepanelen vast aan de onderconstructie met de tengellatten (30x50mm). Tot slot worden de panlatten aangebracht op de benodigde latafstand voor de dakpannen.

Indien gewenst kan voor de opbouw langs de buitenzijde eerst een afwerkingslaag (gipsplaat, houten beplanking, e.a.) worden geplaatst. Langs de binnenzijde blijft zo het zicht bewaard op de keper- of spantenconstructie. Achteraf moet de binnenzijde dan niet meer verder worden afgewerkt.

 
   
     
  De aanzet onderaan

 
  Vooraleer het eerste paneel op de keperconstructie aan te brengen, moet onderaan een startbalk worden aangebracht. Die komt dan overeen met de isolatiedikte van het Elypan isolatiepaneel. De startbalk ligt in lijn met de nok en kan desgewenst dienst doen als hechtingspunt voor de dakgoot.

Alvorens het onderste paneel aan te brengen, moet de tand met een mes worden versneden. Dit zorgt ervoor dat het paneel over de volledige horizontale lijn recht-op-recht aanzit tegen de startbalk.

 
     
  De plaatsingsvolgorde

 
  De Elypan panelen worden horizontaal op de constructie aangebracht, van de goot naar de nok toe. Ze worden in eerste rij aangebracht, van links naar rechts. De mogelijke rest van het uiterst rechtse paneel kan worden afgezaagd om in de eerstvolgende rij te hergebruiken. Dit is wel enkel het gevoel als het panel groot genoeg is om op 2 onderliggende kepers/spanten te bevestigen (+/- 50cm). De verticale voegen van Elypan hoeven niet op een onderliggende keper of spant te eindigen.

 
   
     
  De methode

 
  De panelen worden in 2 opeenvolgende rijen geplaatst, alvorens het onderdak aan te brengen. Dit onderdak zorgt ervoor dat de dakconstructie meteen waterdicht is. Vervolgens worden de panelen a.d.h.v. voorgeboorde tengellatten aan de onderconstructie bevestigd. De plaatsen waar een zaagsnede gemaakt is, worden opgespoten met PUR-schuim. Dit om koudebruggen uit te sluiten.

De Elypan panelen worden bevestigd a.d.h.v. tengellaten. Die worden doorboord en gefixeerd aan de onderconstructie d.m.v. Spax Torx schroeven. De tengellatten mogen niet splijten bij bevestiging en moeten daarom voldoen aan de volgende dimensies: 30mm x 50mm.
 
   
   
 
 
  Coördinaten Snelle links
     
 
Isotec Benelux
Oude Bosuilbaan 43
2100 Deurne

t
f
m
w
03 360 79 96
03 326 26 99
info@isotec.be
www.isotec.be
© Copyright 2011 Isotec
ISOTEC XL
Sarking dak
dakpannen

algemeen
technisch
plaatsing
referenties
premies
downloads


ISOTEC LINEA
hellend dak & gevel
metalen bekleding

algemeen
technisch
plaatsing
referenties
premies
downloads
ISOTEC ELYPAN
hellende dak
leien en tegelpannen

algemeen
technisch
plaatsing
referenties
premies
downloads
SITEMAPproducten
plaatsers
verdelers
referenties
informatie
FAQ